בניית שלד

עבודות שלד במחירים ללא תחרות! תנסו אותנו ותגלו!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

לאחר שסיימת את שלב תוכניות הבית ויש בידך אישור של הוועדה המקומית לתכנון ובניה, הגיע הזמן לבחור את קבלן השלד. כדי לבחור את איש המקצוע הנכון למשימה, בוודאי חשוב לך לדעת מהי העבודה שיהיה עליו לבצע. כאן נפרט על שלבי בניית שלד וניתן המלצות לבחירת הקבלן המתאים למשימה. 

שלב ראשון – הכנת תוכניות

אמנם קבלני השלד אינם מעורבים בהכנת התוכניות, אך עליהם לפעול על פיהן ולכן אפשר להחשיב אותן כשלב משמעותי בבניה. את התוכניות יכול להכין אדריכל או מהנדס ובכל מקרה יש להגישן לוועדה המקומית לתכנון ובניה לפני קבלת הצעה מהקבלן.

שלב שני – קידוחים

לפני שאפשר יהיה להקים את שלד המבנה יש לדאוג ליסודות ולשם כך לבצע קידוחים באדמה. הנחת הכלונסאות תתבצע במיקומים שיקבע המהנדס ולאחר שמודד סימן את המקומות המיועדים לכך. ככל שיש צורך תתבצע עבודת תפסנות. בסיום שלב זה אפשר להתחיל לצקת את הבטון ולבצע פעולת אשפרה לחיזוקו. כחלק מהיציקות יוקם הממ"ד בהתאם לתקנות הנדרשות.

שלב שלישי – בניית הקירות החיצוניים

בבנייה קונבנציונלית יש לבחור בין בלוקים לבין איטונג. קבלנים שונים יוכלו להמליץ על החומר המועדף עליהם ויהיו שיעבדו עם כל אחת מהאפשרויות. מעבר להנחת הקירות בשלב זה יכנסו אנשי מקצוע נוספים ובהם איש האיטום, האינסטלטור והחשמלאי שיניחו את התשתיות הבסיסיות. יש לציין כי כל האנשים הללו יגיעו שוב בשלבים שונים של הבניה.

שלב רביעי – חלוקה פנימית

שלב זה יכול להתבצע כמעט במקביל לקודמו ולא תמיד תיראה הפרדה ברורה בניהם. בסיום שלב זה תהיה חלוקה פנימית ויציקה של גג המבנה. אנשי המקצוע המקבילים לאנשי השלד יצטרכו להיכנס בתיאום ולעבוד בלי הפרעה זה לזה. שלב זה יחד עם קודמיו יכול להימשך חודשיים עד ארבעה חודשים, אך הקצב יכול להשתנות בשל מרכיבים שונים כמו מזג האוויר, מצב הקרקע ואחרים.

טעויות שיכולות להתבצע בשלב השלד

כל השלבים הנדרשים בתהליך בניית שלד הם חשובים ליצירת המבנה. הם הבסיס שעליו יהיה המבנה כולו וכל טעות שמתבצעת בשלד תבוא לידי ביטוי בבית. כיוון שאנשים לא רואים את השלד החשוף בחיי היום יום (כלומר לאחר סיום הבניה), אחדים טועים לחשוב כי אין משמעות לעבודה זו. קבלן מנוסה ידע כיצד לבצע את העבודה בהתאם לתוכניות וללא סטיות.

טעויות יכולות להתבצע כאשר ישנה חוסר התאמה בין התוכניות לבין מה שנעשה בפועל. הדבר יכול להוביל לסטיות גובה (שעלולות להיות בעייתיות גם בשלב קבלת טופס 4), לסדקים לאחר המעבר לבית (לעתים יופיעו שנה או שנתיים אחרי), התרופפות, רטיבות ועוד. לא תמיד ניתן להתגבר על אלה לאחר סיום הבניה ולכן ישנה חשיבות עליונה לבחירה נכונה של אנשי המקצוע ושל החומרים בהם נעשה שימוש.

לפנות למקצוענים בתחום

קבלן השלד חייב להיות איש מקצוע בעל תעודות מתאימות לעסוק בתחום וניסיון קודם. מבחינתך, ניתן לבדוק את הניסיון הקודם על ידי מעבר בין פרויקטים שכבר בוצעו על ידיו וכן שיחה עם לקוחות שסיימו לבנות את ביתם לפני שנתיים או יותר. במקביל לבחינת הקבלן לפי קריטריון הניסיון ניתן לקבל הצעת מחיר. עליה להיות מפורטת ועליך לשים לב להצעות חשודות, גבוהות או נמוכות במיוחד.

בהצעת המחיר יש להתייחס לכל נקודה וסעיף לרבות לוח התשלומים, החומרים בהם הקבלן עומד להשתמש ולוח הזמנים הצפוי לבניית השלד. חברת י.א עבודות שלד מזמינה אותך לשמוע עוד פרטים על שלבי הבנייה ולקבל הצעת מחיר רלוונטית עבור התוכניות שכבר יש בידך.

בניית שלד – שלב אחר שלב

תהליך בניית הבית מתחיל מן היסוד. לאחר שישנן תוכניות מאושרות לבניה אפשר לקבוע פגישה עם קבלן השלד ולשמוע ממנו כיצד הוא יכול לבצע את העבודה ולקבל הצעת מחיר מסודרת. כיוון שהשלד הוא הבסיס של המבנה הוא משפיע על החיים בבית. כאשר העבודה מתבצעת כראוי לא יהיו סדקים בבית ולא רטיבות במרתף.

שלבי בניית שלד בבית פרטי

תהליך בניית שלד יכול לארוך חודשיים עד ארבעה חודשים בבית פרטי סטנדרטי. גם אם זמן זה נשמע כמו מספר חודשים רב, התהליך עובר במהירות וכמעט תמיד מתבצעות עבודות בשטח. כדי להבין מה מתבצע ולמה ניתן לצפות בשלב זה יש לקרוא את שלבי הבניה.

שלב ראשון – מתווה

עוד לפני שאפשר יהיה להיכנס לשטח עם כלי עבודה ולפני שהבנאים יוכלו להתחיל להניח ולבנות, יש לסמן את גבולות המגרש, הבית והמיקום המיועד לחפירת כלונסאות. עבודה זו תתבצע על ידי מודד מוסמך, לפני שהקבלן יוכל להתחיל את עבודתו.

שלב שני – כלונסאות

בהתאם למיקומים שסומנו אפשר יהיה להתחיל לחפור כלונסאות. לאחר החפירה, אשר יכולה להימשך גם מספר ימים (תלוי בסוג האדמה, עומק כל כלונס ומספר הכלונסאות) אפשר יהיה להכניס פנימה את רשתות הברזל הנדרשות וליצוק בטון. הבטון יעלה לגובה של כמטר מעל גובה האדמה.

שלב שלישי – איטום

יש לבצע עבודות איטום ראשוניות על הרצפה כדי למנוע את כניסת הלחות והמים אל המבנה לאחר שהוא יוקם. זוהי עבודה שלא נרצה להבחין בה לאחר גמר הבניה. למעשה מדובר על איטום של כל חלק שבא במגע עם הקרקע ובמהלך הבניה יהיה צורך לבצע עבודות איטום נוספות בחלקים שונים.

שלב רביעי – קורות קשר

הכלונסאות מתחברים זה לזה בעזרת קורות קשר. לשם כך נבנות יחידות עץ ובתוכן ממקמים ברזלים שנראים כרשת רחבה. כשהבסיס מוכן יגיע לשטח מערבל בטון ובעזרת משאבה גדולה יצקו אנשי המקצוע את הבטון לאזורים הנדרשים. בסיום יש צורך להשקות את הבטון למשך מספר ימים.

שלב חמישי – מעטפת

יצירת המעטפת של הבית יכולה להתבצע בטכניקות שונות כאשר בבניה הסטנדרטית יעשה שימוש בבלוק או איטונג. רוב הקבלנים יוכלו לבנות את השלד בכל אחד מהחומרים, אך יש לסכם מראש על הדרך המועדפת (וניתן להתייעץ עם הקבלן). לרוב בסיום הנחת המעטפת יתבצעו היציקות של העמודים אם כי לעתים הסדר יהיה הפוך והיציקות יתבצעו לפני המעטפת (ואז יש לשאול את הקבלן מדוע העדיף שיטה זו על פני האחרת).

שלב שישי – מחיצות

לאחר שישנה מסגרת אפשר להתחיל ליצור את המחיצות. לרוב יעשה שימוש בבלוקים צרים יותר לעומת אלו שמשמשים לחוץ וזאת כיוון שאין צורך באותה הפרדה. ניתן להשתמש גם בפתרונות של גבס, אך חשוב ליידע את הקבלן במקרה וזו ההעדפה. בשלב זה ייווצרו הפתחים של הדלתות ויכנסו אלמנטים נוספים על פי התוכניות.

שלב שביעי – פיתוח

כדי שאפשר יהיה להגיע למבנה בצורה נוחה ולהתחיל להלביש אותו בסיום שלב השלד יש לבצע עבודות פיתוח. לרוב זה לא השלב להבאת אדמה גננית אלא ליצירת השבילים והחניה של הבית. יש לציין כי כמעט תמיד יתבצעו עוד עבודות פיתוח לאחר סיום הצבע וכשהבית עומד במקומו.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

אז מה היה לנו בכתבה:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!