פינוי אסבסט

עבודות שלד במחירים ללא תחרות! תנסו אותנו ותגלו!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

אם אתם עומדים לפני משימה של פינוי אסבסט בכל תצורה שהוא ובכל מצב שהוא, אתם לבטח יודעים שלא מדובר בפינוי רגיל כמו כל פינוי אחר של פסולת או פסולת בנייה, אבל אתם לא לגמרי בטוחים מה מותר ומה אסור בתחום הזה. אז נתחיל בזה שבכל מה שקשור לפינוי של אסבסט, הכל, פחות או יותר, אסור, אלא אם יש לכם רישיון לעסוק בתחום. אם זה נשמע לכם קצת מוגזם, אז זה לגמרי לא ובשורות הבאות נסביר מדוע ואיך תוכלו לפנות כל חלק אסבסט שתרצו בקלות ובמהירות.

אסבסט – מפגע תברואתי מסוכן ביותר

פינוי אסבסט במחיר מעולה הוא חומר סינטטי שיוצר לפני עשרות שנים ושימש כחומר גלם מאוד אטרקטיבי ופופולארי בענף הבנייה, בעיקר בבנייה תעשייתית. המדובר בלוח גלי המיוצר באמצעות דחיסה של סיבים זעירים, שמקורם הוא בסלעים עשויים ממינרלים סיליקטיים של ברזל או מגנזיום. בשפה פשוטה, מדובר בסיבים זעירים, שאינם מתעכלים ואינם מתכלים כך סתם מעצמם. מיליוני סיבים כאלה נדחסים יחד עם שרף בכדי ליצור לוח קשיח, שיכול לשמש כפתרון קירוי אטרקטיבי למבני תעשייה, אך גם לשימושים אחרים בענף הבניין. ככלל, מדובר בפצצת זמן כשכל חריץ, סדק, שבר או פגיעה במרקם המושלם של הלוח, יכולים לגרום לשחרור מאסיבי של סיבים סיליקטיים אל האוויר הפתוח. סיבים אלה נישאים בקלות למרחקים עצומים על גבי הרוח ומרגע שהם חודרים למערכת הנשימה, הם אינם יוצאים ממנה לעולם. מקרי מוות רבים נרשמו בגין היחשפות לאסבסט, מה שהפך את השימוש בחומר לאסור וגם סביב מבנים בנויים, פותחו תקנות מחמירות מאוד לגבי תחזוקה, בקרה ולבסוף גם פינוי אסבסט. במקרה הנדון, כלומר המקרה של פינוי אסבסט, נקבע כי כל פינוי של כל אסבסט יתבצע על ידי גורם מקצועי שהוסמך לכך ומחזיק ברישיון מטעם המדינה. לכל אדם אחר אין כל אישור לפנות אסבסט בעצמו.

אז איך מפנים אסבסט?

כל שאתם צריכים לעשות הוא לאתר גורם מקצועי שמחזיק ברישיון לפינוי של אסבסט. בישראל לא חסרים גורמים כאלה, חלקם מתמחים ספציפית בתחום זה וחלקם הם קבלנים כלליים שמחזיקים גם ברישיון בתחום האסבסט. הפינוי המקצועי מבוצע על פי מתודולוגיה מסודרת ובסיוע אמצעים מיוחדים, שכל מטרתם היא להבטיח כי סיבים סיליקטיים לא ישתחררו מלוחות האסבסט במהלך הפינוי, שלמעשה מציב רף סיכון גבוה מאוד לשחרור הסיבים לאור סכנת השבירה והפגיעה במרקם השלם של הלוחות במהלך הפינוי. תהליך זה כולל למשל הרטבה מאסיבית של הלוחות על מנת להקשות את מעוף הסיבים באוויר הפתוח, אריזה מיידית של כל לוח אסבסט במארז סגור ואטום וכמובן פינוי לאתר הטמנת פסולת מסוכנת. גורמי הפינוי עצמם נעזרים באמצעי מיגון כמו חליפה אטומה ומסיכת נשימה וכל אלה יכולים לרמז על הסיכון הגבוה של פינוי אסבסט ולהסביר סופית מדוע חשוב שלא לעשות את הפינוי באופן עצמאי.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

אז מה היה לנו בכתבה:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!